Toaletari copaci

  • Ce inseamna lucrarea de toaletari copaci?

     Lucrarea are ca scop principal controlarea cresterii excesive a copacilor. Acest serviciu este realizat rapid si in conditii de maxima siguranta. 

       Serviciul de toaletari copaci este executat doar de gradinari calificati in alpinism utilitar, dotati cu instrumente profesionale. Lucrarile se fac doar in prezenta unui aviz emis de Directia de Mediu.

copac_toaletat_Bucuresti_Ilfov

De ce este necesara toaletarea unui copac?

       In primul rand, toaletarea pomilor este necesara pentru estetica sa. Astfel, ajuta in mod eficient la menținerea formei si aspectului sau. In al doilea, ajuta la siguranta celor din jur.  Ramurile și membrele moarte sau rupte putand sa cada oricând, ceea ce reprezintă un pericol grav pentru siguranță.

     In ultimul rand, taierea crengilor unui arbore ajuta la sanatatea pomului.  Un copac infectat poate fii salvat prin tăierea strategică a ramurilor și membrelor afectate. Subțierea coroanei unui copac îmbunătățește fluxul de aer, care poate fi foarte benefic.

     Va recomandam ca pomii sa fie într-un program de intretinere regulat. Acesta trebuie sa includa taierea pomilor la fiecare cateva sezoane. Firma noastra vă poate ajuta să elaborați un ciclul ideal de tăiere, care va depinde de vârsta, dimensiunea și speciile arborilor. Tunderea structurala este esentiala in dezvoltarea unui copac cu o structură puternica și  forma dorita. 

     Copacii care primesc taierea adecvată in timp sunt tineri vor necesita o taiere mai puțin corectiva pe masura ce se maturizeaza. Astfel, preventia este cheia pentru un copac sanatos si estetic.

     Fiecare tăietură poate schimba potențial creșterea copacului. Este important să ne amintim că nicio ramură nu trebuie tăiată fără un motiv. Unele motive obișnuite ale tăierii includ îndepărtarea ramurilor moarte pentru a îmbunătăți forma și a crește siguranța.In plus, pentru a crește lumina și pătrunderea aerului pentru plantele de sub coroana copacului.

      Cand vine vorba de tăiere, foarfecele, tăietoarele și ferăstrăul sunt utilizate pentru a oferi rezultate eficiente și o creștere mai sănătoasă a arborilor.

Cat costa sa tai un copac? Suna acum si iti oferim toate informatiile!