Copac Toamna

Cum avem grija de un copac toamna?

Odata cu schimbarea temperaturilor, copacii semnaleaza transformari uimitoare ale frunzisului. Copacul isi schimba culorile si incepe sa ramana,spre sfarsitul toamnei, fara frunze. Afla sfaturile noastre despre cum sa ingrijesti un copac pentru sezonul friguros.

1. Ingrijirea solului unui copac

⚫ Fertilizarea de toamna

Pentru a oferi protectia necesara unui copac toamna, aplica un ingrasamant special. Ingrasamantul trebuie sa fie cu eliberare lenta, astfel furnizand lent nutrientii de care are nevoie. Accesul constant la nutrienti, ajuta copacii sa se dezvolte pe tot parcursul anotimpului.

⚫ Adauga materie organica

Materia organica, numita si mulci organic, adaugata in solulul din jurul copacului, aduce numeroase beneficii pomilor. Aceasta ajuta la conservarea umiditatii soluluin si mentinerea temperaturii necesare.

Mulciul organic poate sa fie facut din frunze macinate, paie fara buruieni sau aschii de lemn.

⚫ Reducerea irigatiei

Incepand cu caderea frunzelor, copacul nu mai are nevoie de o cantitate mare de apa. Pe masura ce temperaturile scad, solul pierde mai putina apa prin evaporare directa.

Solurile inundate pot duce la sufocarea radacinilor si la raspandirea bolii radacinilor.

2. Curatarea copacilor

⚫ Curatarea frunzelor cazute

Greblarea frunzelor cazute este necesara in timpul toamnei. Astfel, se mentine iarba sanatoasa si evitam aparitia mucegaiului in zapada.

⚫ Taierea arborilor

Taierea copacilor este o practica anuala esentiala.

Este necesara taiarea ramurilor moarte, pentru a nu ceda din cauza zapezii si vantulu de iarna. Daca ramurile copacilor sunt prea mari pentru a fi taiate sau manipulate, apelati la echipa Taieri Copaci.