Ce sa faci cand un copac a fost lovit de fulger

Ce Să Faci Dacă Copacul Tău A Fost Lovit De Fulger

Să ai un copac pe proprietatea ta să fie lovit de fulgere poate fi o experiență înfricoșătoare. Știind cum ar trebui să te descurci înainte să se întâmple, te poate ajuta să scapi din frică. Astfel, să poți intra în acțiune și să contactezi un profesionist pentru servicii de urgență. După acea lovitură inițială, ce urmează?

Ce se întâmplă când un copac este lovit de fulger? Ce pagube sunt cauzate?

Când un copac este lovit de fulgere, se întâmplă mai multe lucruri fizice. Este posibil să fi observat că copacii care au fost loviți nu mai au scoarță pe ei. Acest lucru se datorează faptului că apa din celulele copacului este încălzită rapid până la punctul de fierbere. Pe măsură ce aceste celule încep să fiarbă, aburul bate coaja chiar de pe copac. În funcție de cât de adânc în copac ajunge fulgerul, trunchiul poate chiar exploda literalmente.

Studiile au arătat că aproximativ 50% din toți copacii care au fost loviți de fulgere mor instantane. In plus nu pot fi salvați, nici măcar de un profesionist instruit. Există, de asemenea, anumite specii de copaci care tind să fie cele mai frecvent lovite – gumă, arțar, stejar, pin și populare.

Ce să faci în legătură cu asta

Evident, un copac care a fost lovit de fulgere vine cu unele probleme serioase de siguranță. Este important să apelați o companie de servicii de copac pentru recomandări specifice și pentru o evaluare a riscului de copac, chiar dacă arborele pare că este încă robust.

Dacă este posibil, ar trebui să inspectați arborele de la o distanță sigură. Este important să știți că, imediat după impact, solul păstrează o parte din încărcătura electrică transmisă de fulgere. Acest lucru poate fi extrem de periculos, deci nu treceți imediat.

În plus, unele site-uri web susțin că au rețete care pot ajuta la „salvarea” unui copac, dar ar trebui să vă bazați întotdeauna pe sfaturile unui arborist instruit în loc să vă bazați pe remedii de casă nedovedite. Deși ar putea fi posibil să salvați copacul, există și ingrediente care pot fi dăunătoare copacului sau faunei sălbatice din zonă, deci este mai bine să lăsați un arborist să apeleze.

Talk To An Expert

În loc să așteptați să se întâmple o situație de urgență, contactați un arborist din timp pentru a face evaluări ale riscului copacilor pentru toți copacii de pe proprietatea dvs. După evaluarea riscului, aceștia pot sugera, de asemenea, servicii care pot preveni daune cât mai mult posibil, în cazul în care ar trece fulgerul. De exemplu, cablarea. Cablarea poate ajuta la menținerea trunchiului sau a pierderii membrelor, ceea ce oferă, de asemenea, o cantitate mică de protecție împotriva trăsnetului. Unele sisteme de protecție împotriva trăsnetului pot chiar redirecționa cea mai mare parte a trăsnetului către un ansamblu de cabluri, putând salva arborele.

Există, de asemenea, alte opțiuni care pot ajuta la minimizarea oricăror daune potențiale dacă are loc un fulger. Contactați-ne pentru sugestii și informații suplimentare. Stai în siguranță acolo!

Sunați la profesioniști

Cu o experienta de mai mult de 25 de ani, Echipa Taieri Copaci va vine in ajutor! Apelati: 0784 963 735