Taiere copaci toamna

Ce plante trebuie sa taiem toamna si cum facem asta?

Citeste articolul si afla ce plante trebuie sa taiem toamna. Afla modul optim de taiere pentru acestea.

Toamna este un anotimp aglomerat în cadrul tăierilor plantelor. Acesta este momentul perfect pentru a elimina vegetația veche si a pune plantele în cea mai buna forma pentru perioada rece ce urmeaza. Toamna reprezinta momentul ideal pentru a tăia plantele fragede, precum levănțica și rozmarinul, care nu rezista la procesul de taiere din timpul iernii.

Afla ce trebuie sa taiem toamna din lista de mai jos.


Tufele si fructele moi

Taiati coacăzele negre, agrișele și coacăzele roșii, prin eliminarea tulpinilor fructate. Pentru coacăze roșii, tăiați creșterea sezonului curent la ajungeti la o pereche de muguri de la bază.

Plantele erbacee perene

Dacă curtea ta prezinta plante perene înalte și dezordonate, poți elimina tulpinile de flori moarte (și frunzișul bazal, dacă este necesar) pentru a aranja lucrurile înainte de iarnă. Puteți lăsa plantele perene în locul faunei sălbatice, mai ales dacă au capete de semințe. Cu toate acestea, plantele perene neîngrijite, care nu au capete de semințe decorative, pot fi tăiate, inclusiv următoarele: delphiniums, lupini, bujori, phlox si asteri de toamnă.

Arbuști mediteraneeni

Exista arbuști iubitori de soare, ce nu vor tolera tăierea dură din timpul iernii.

Arbuștii mediteraneeni precum rozmarinul si lavanda ar trebui tăiați după înflorire, dar înainte de iarnă. Tăiați plantele din spate cu ajutorul unui forcator, pentru a le aranja, a le reface și a le remodela pe toate dintr-o singură mișcare. Nu tăiați niciodată lemnul vechi, deoarece acest lucru poate ucide plantele. Lăsați levănțica franțuzească fragedă până la primăvară.

Garduri de tisa

Tisa dură și rezistentă poate tolera tăierea ulterioară fata majoritatea altor plante de tip gard viu. Dacă doriți să tăiați gardul viu doar o dată pe an, atunci faceți-o la începutul toamnei, deoarece conturul său va rămâne clar toată iarna.

Citeste mai multe articole de pe blog aici.