Copac-Mort

Ar trebui să tund ramurile copacilor morți?

Nu este neobișnuit ca ramurile unui copac să cadă și să moară. Chiar dacă trunchiul și restul baldachinului sunt sănătoase, una sau mai multe ramuri pot fi deja moarte.

Ca urmare, s-ar putea să vă întrebați dacă ar trebui să tăiați ramurile de copaci morți sau pur și simplu să le lăsați la locul lor.

În timp ce ramurile copacilor pot muri din mai multe motive, tăierea lor este aproape întotdeauna benefică.

Prin îndepărtarea ramurilor moarte ale copacilor, arborele va recrădi noi ramuri în locul lor. Mai precis, însă, tăierea ramurilor de copaci morți oferă următoarele beneficii atunci când se face corect.

Tunderea reduce riscul de infectare

Ramurile copacilor morți pot duce adesea la infecție.

Odată ce o ramură moare și începe să putrezească, scoarța care acoperă ramura va cădea. În afară de a fi un ochi, ramurile fără coajă permit ciupercilor și bacteriilor să intre în copac cu mai mare ușurință.

Pe măsură ce microbul cauzator de infecție începe să se reproducă, se poate răspândi în alte părți ale copacului, putând să-l omoare.

Pentru a proteja copacii de infecții, ar trebui să tăiați ramurile de copaci moarte sau nesănătoase, în special cele cu scoarță de protecție mică sau deloc.

Tunderea poate trata infecțiile existente

Tunderea ramurilor de copaci morți poate trata, de asemenea, infecțiile existente.

Dacă o ramură este evident moartă – până la punctul în care se descompune și se sfărâmă – arborele poate suferi deja o infecție bacteriană sau fungică. Există literalmente sute de infecții bacteriene și fungice la care copacii sunt sensibili.

Dar, în funcție de tipul particular de infecție, aceasta poate fi localizată, ceea ce înseamnă că tăierea ramurii sau ramurilor afectate va ajuta la controlul acesteia.

Tunderea îndepărtează ramurile instabile ale copacilor care pot cădea

Un alt motiv pentru tăierea ramurilor de copaci morți este reducerea riscului de vătămare corporală și vătămare corporală.

Ramurile copacilor morți nu vor cădea în general pe cont propriu – cel puțin fără puțin ajutor de la Mama Natură. Când vine o furtună severă, vântul și ploaia pot rupe ramurile de copaci morți. Și dacă sucursala vă depășește proprietatea, ar putea provoca daune sau vătămări corporale.

Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să tăiați toate ramurile de copaci moarte.

Tunderea descurajează dăunătorii

Ramurile copacilor morți sunt o sursă de hrană pentru mulți dăunători, inclusiv termitele prea distructive.

Dacă o ramură moare și nu o tăiați, termitele sau alți dăunători pot sărbători pe ea. Cu toate acestea, puteți ține dăunătorii la distanță prin tăierea ramurilor moarte.

De îndată ce observați o ramură moartă, tăiați-o pentru a descuraja dăunătorii.

Sunați la profesioniști

Cu o experienta de mai mult de 25 de ani, Echipa Taieri Copaci va vine in ajutor! Apelati: 0784 963 735